Kendelse af 30-04-2020 - indlagt i TaxCons database den 22-05-2020

Klagepunkt

SKATs afgørelse

Klagerens opfattelse

Landsskatterettens

afgørelse

Indkomståret 2012

Forhøjelse af overskud af

virksomhed

1.210.037 kr.

0 kr.

1.210.037 kr.

Faktiske oplysninger

Klageren har været registreret som filialbestyrer for virksomheden [virksomhed1] filial af [virksomhed2] Ltd England, CVR-nr. [...1], i perioden fra virksomhedens etablering den 23. januar 2012 til dens ophør den 30. september 2013. Virksomheden var registreret under branchekoden 801000 Private vagt- og sikkerhedstjenester.

Klageren var registreret som tegningsberettiget for virksomheden [virksomhed2] Ltd, England.

Virksomheden [virksomhed1] filial af [virksomhed2] Ltd England har indsendt 0-angivelser for moms for hele registreringsperioden.

SKAT har konstateret, at klageren ikke har selvangivet virksomhedsindkomst for indkomståret 2012.

SKAT har indkaldt virksomhedens regnskabsmateriale for perioden 1. januar 2012 – 31. december 2012, men har alene modtaget kontoudtog for bankkonto [...73].

Bankkonto [...73] er oprettet i klagerens personnummer.

SKAT har ved gennemgang af kontoudtogene konstateret 109 indsætninger på i alt 1.769.809,21 kr. i perioden 1. januar 2012 – 31. december 2012.

SKAT har konstateret, at indsætningerne hidrører fra vagtvirksomhed og kørsel for forskellige kunder. SKAT har indkaldt fakturaer fra kunder. Det fremgår af fakturamaterialet, at klageren har anvendt CVR-nr. [...1] tilhørende virksomheden [virksomhed1] filial af [virksomhed2] Ltd England.

Der foreligger følgende indkaldte fakturamateriale vedrørende indkomståret 2012:

2 fakturaer vedrørende kørsel med mad indkaldt fra [virksomhed3] A/S, [by1].
9 fakturaer vedrørende vagtvirksomhed indkaldt fra [virksomhed4], [by2].
3 fakturaer vedrørende vagtvirksomhed indkaldt fra [virksomhed5]´s Danmark ApS, [by3].

SKAT har på baggrund af kontoudtogene desuden konstateret, at klageren i indkomståret 2012 har udbetalt løn til to familiemedlemmer, uden at der er sket tilbageholdelse og afregning af A-skat og AM-bidrag. Udbetalingerne udgjorde henholdsvis 1.000 kr. og 204.810 kr.

SKAT har opgjort ændringen af klagerens indkomst for indkomståret 2012 således:

Indsætninger på bankkonto [...73]

1.769.809 kr.

- moms (20 % af 1.769.809 kr.)

- 353.962 kr.

1.415.847 kr.

- lønudbetalinger (1.000 kr. + 204.810 kr.)

- 205.810 kr.

I alt

1.210.037 kr.

SKAT har ved ændring af klagerens årsopgørelse for indkomståret 2012 anført 1.210.037 kr. som overskud af virksomhed.

(indsæt relevante oplysninger fra SKATs afgørelse/sagasfremstillinge om relevant bilagsmateriale/oplysninger, SKAT har fremskaffet)

SKATs afgørelse

SKAT har forhøjet klagerens overskud af virksomhed for indkomståret 2012 med 1.210.037 kr.

SKAT har som begrundelse for sin afgørelse anført følgende:

”(...)

1.4 SKATs bemærkninger og begrundelse

Virksomheden er ikke registreret for moms og A-skat.

Af kontoudtog fra banken fremgår, at der er indkomst fra vagtvirksomhed og kørsel for forskellige virksomheder.

Bankkontoen er oprettet med dit personnummer.

Af indkaldte fakturaer hos kunder fremgår, at du anvender CVR nr. [...1] tilhørende [virksomhed1] FILIAL AF [virksomhed2] LTD ENGLAND.

Der er indsendt 0-angivelser i moms for hele registreringsperioden 18/1 2012-30/9 2013 for denne virksomhed.

SKAT har konstateret, at du ingen indkomst har registreret for indkomståret 2012.

I den forbindelse har SKAT indkaldt diverse regnskabsmateriale, men har alene modtaget kontoudtog for perioden 1/1 2012 til 5/9 2014 for konto [...73].

SKAT har efterfølgende indkaldt manglende kontoudtog fra pengeinstitutter.

Af disse kontoudtog fremgår, at der i perioden 1/1 2012 til 31/12 2012 er indsætninger på med i alt kr. 1.769.809. Der foreligger ingen dokumentation for at indsætningerne kan henføres til skattefrie eller allerede beskattede midler.

Der henvises til Statsskattelovens § 4 stk. 1 litra a, Skattekontrollovens § 3 stk. 4 og § 5 stk. 3, hvoraf fremgår, at indkomsten er skattepligtig, og at SKAT kan ansætte indkomsten skønsmæssigt

Af arbejdsmarkedsbidragslovens§ 4 stk. 1 fremgår, at grundlaget for arbejdsmarkedsbidrag for selvstændige, som ikke anvender virksomhedsordningen udgør den personlige indkomst ved selvstændig virksomhed, jf. Personskattelovens § 3.

Heraf følger, at momsen kan beregnes til 20 % af kr. 1.769.809, i alt kr. 353.962, hvorefter indsætninger eksklusiv moms udgør kr. 1.415.847, jf. vedlagte opgørelse.

Der henvises til Momslovens§ 3, § 4, § 27 samt SKM2014.783, hvoraf fremgår, at afgiftspligtige personer er juridiske eller fysiske personer, der driver selvstændig økonomisk virksomhed, at der skal betales afgift af varer og ydelser, der leveres mod vederlag her i landet, og at afgiftsgrundlaget udgør 80 % af det modtagne beløb

Af Opkrævningslovens § 5 stk. 2 fremgår, at hvis størrelsen af et tilsvar ikke kan opgørelse på grundlag af virksomhedens regnskaber, kan told- og skatteforvaltningens ansætte virksomhedens tilsvar skønsmæssigt.

Endvidere fremgår, at du har udbetalt kr. 1.000 til [person1] uden tilbageholdelse eller afregning af a-skat og am-bidrag.

På samme vis har du udbetalt kr. 204.810 til [person2].

Yderligere bemærkninger til advokatens mail af 8. marts 2016:

SKAT har ingen lovhjemmel til at godkende udokumenterede udgifter.

Ligeledes ligger det uden for SKATs beføjelser, at vurdere [person3]s virksomhed.

At du har udleveret dit regnskabsmateriale til [person3], er uden betydning for, at du skal dokumentere dine udgifter for at SKAT kan indrømme fradrag.

SKAT har i det omfang, hvor det har været muligt at identificere udbetalinger af lønninger til [person4]s forældre godkendt fradrag herfor.

Desuden har du ikke tilkendegivet over for SKAT, at du har drevet momspligtig virksomhed, ligesom du ikke har ladet dig registrere som arbejdsgiver.

Der er ikke fremkommet nye oplysninger til sagen.

(...)”

Klagerens opfattelse

Klageren har nedlagt påstand om, at den af SKAT foretagne forhøjelse af indkomsten nedsættes til 0 kr.

Klageren har til støtte for sin påstand anført følgende:

”(...)

Sagsfremstilling

I februar 2012 blev [virksomhed1] filial af [virksomhed2] Ltd England oprettet. Ejeren af virksomheden var min klient, [person4].

Imidlertid var det problematisk at få oprettet en bankkonto til selskabet på grund af de skærpede hvidvaskningsregler, hvorfor min klient var tvunget til at bruge sin egen private bankkonto i den indledende fase, når han fakturerede fra virksomheden.

De modtagne beløb blev dog selvsagt holdt på vegne af selskabet, hvorfor der ikke er tale om hverken hævninger eller lån.

Det engelske selskab var stiftet af et selskab ved navn [virksomhed6], som anbefalede min klient at benytte [person3] som revisor, der tidligere har været indehaver af [virksomhed7] filial af [virksomhed8] Limited England, CVR-nr. [...2].

Revisoren skulle momsregistrere [virksomhed1] filial af [virksomhed2] Ltd og indberette momsen.

[person3] fik aftalt vederlag og tilsendt alle bilagene, men af grunde, der er uafklarede, skete der herefter intet.

Min klient vil senere foranledige udarbejdet et regnskab for 2012 for [virksomhed1] og eftersende dette.

SKAT har med sin afgørelse reelt flyttet virksomheden over til min klient som personligt ejet.

Det bemærkes i øvrigt, at der ikke ses at være noget retligt til hinder for, at en privatkonto anvendes af et selskab. Dette ses i øvrigt oftere og oftere, idet tidens skærpede hvidvask-regler reelt har den konsekvens, at mange mindre erhvervsdrivende ganske enkelt ikke kan få oprettet en erhvervskonto.

Anbringender

Det gøres overordnet gældende, at virksomheden tilhører [virksomhed1] (filial), hvorfor filialen er rette indkomstmodtager til alle virksomhedens indtægter og udgifter.

At [virksomhed1] (filial) midlertidig har benyttet min klients bankkonto som selskabskonto af praktiske grunde kan ikke automatisk betyde, at de indsatte beløb er overgivet til min klient.

Det gøres gældende, at der under de givne omstændigheder ikke er noget retligt til hinder for, at min klient holder indsatte beløb på vegne af virksomheden, indtil denne kan få etableret egen erhvervskonto.

(...)”

Landsskatterettens afgørelse

Al indkomst er som udgangspunkt skattepligtig. Det fremgår af statsskattelovens § 4.

Skatteydere kan fradrage driftsomkostninger, dvs. de udgifter, der i årets løb er anvendt til at erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten. Det fremgår af statsskattelovens § 6, stk. 1, litra a.

Enhver skatteyder skal selvangive sin indkomst, uanset om denne er positiv eller negativ. Skatteforvaltningen kan bestemme, at en skatteyder skal oplyse om formuen ved indkomstårets begyndelse og ved indkomståret udløb samt om størrelsen og arten af ændringer i formuen i indkomståret, herunder om hovedposter i årets privatforbrug. Det følger af skattekontrollovens §§ 1, stk. 1, og 6 B, stk. 1 (dagældende).

Hvis den selvangivelsespligtige ikke har selvangivet fyldestgørende på ansættelsestidspunktet, kan skatteansættelsen foretages skønsmæssigt, jf. skattekontrollovens § 5, stk. 3.

Hvis der konstateres en yderligere indtægtskilde, eller det konstateres, at en skatteyder har modtaget indtægter af en vis størrelse, som ikke kan ses at være selvangivet, påhviler det skatteyderen at godtgøre, at disse indtægter stammer fra midler, der allerede er beskattet, eller som er undtaget fra beskatning. Der henvises til SKM 2008.905 H.

Det er ubestridt, at indsætninger, som er foretaget på klagerens bankkonto, hidrører fra skattepligtig omsætning.

Det påhviler herefter klageren at godtgøre, at disse indtægter ikke tilhører ham. Retten finder, at klageren ikke har løftet denne bevisbyrde.

Der er ved afgørelsen lagt vægt på, at indsætningerne ikke er bogført i et virksomhedsregnskab. Virksomheden [virksomhed1] filial af [virksomhed2] Ltd England, hvor klageren var registreret som filialbestyrer, har desuden indsendt 0-angivelser for moms for hele indkomståret.

Det forhold, at klageren oplyser at have modtaget beløb på vegne af virksomheden [virksomhed1] filial af [virksomhed2] Ltd England, tillægges ikke betydning, da dette ikke er bestyrket på objektivt grundlag.

Klageren har ikke selvangivet virksomhedsindkomst for indkomståret 2012.

SKAT har fastsat fradrag for lønudbetalinger på i alt 205.810 kr. Ændringen af klagerens indkomst for 2012 er herefter opgjort til 1.210.037 kr., hvilket retten tiltræder.

På baggrund af ovenstående stadfæstes SKATs afgørelse.