Kendelse af 06-09-2016 - indlagt i TaxCons database den 08-10-2016

Klagepunkt

SKATs afgørelse

Klagerens opfattelse

Landsskatterettens afgørelse

Løn fra virksomheden [virksomhed1]

0 kr.

310.920 kr.

0 kr.

A-skat

0 kr.

157.320 kr.

0 kr.

AM-bidrag

0 kr.

24.864 kr.

0 kr.

Faktiske oplysninger

I forbindelse med kontrol af virksomheden [virksomhed1] (efterfølgende arbejdsgiveren), konstaterede SKATs kontrol, at der ikke var ført dokumentation for, at klageren havde fået løn fra virksomheden.

De indberettede oplysninger fra arbejdsgiveren blev derfor slettet, og klageren modtog et forslag til ændring af skatteansættelsen for 2012.

SKAT slettede den indberettede lønindkomst på 310.920 kr. og de hermed følgende beløb på A-skat 157.320 kr. og AM-bidrag 24.864 kr.

Klageren indsendte 12 enslydende lønsedler for indkomståret 2012. Ifølge lønsedlerne havde klageren i 2012 en løn på 336.000 kr., der var indeholdt A-skat på 169.464 kr. og AM-bidrag på 26.793 kr.

Lønsedler var ikke underskrevet af virksomheden eller klageren.

Klageren oplyste, at han havde fået lønnen udbetalt kontant. Klageren kunne ikke dokumentere, hvor meget han havde fået udbetalt fra arbejdsgiveren.

SKATs afgørelse

SKAT har slettet indberettet løn på 310.920 kr. fra virksomheden [virksomhed1].

Af SKATs afgørelse fremgår følgende:

”[virksomhed1] (via SKAT's kontrol) har oplyst, at der ikke er ført dokumentation for, at du har fået løn fra virksomheden, hvorfor det oprindelige indberettede beløb slettes.

Endvidere har du ikke kunnet dokumentere udbetalingen af lønnen.

Alene er der fremlagt en udtalelse fra [virksomhed1] o, at lønnen er udbetalt kontant efter aftale, samt at der er trukket 55 % i skat. Hverken udbetalingerne eller aftalerne er fremlagt bortset fra ens lydende 12 "lønsedler" uden underskrifter for udbetaling m.m.

Reglerne står i statsskattelovens § 4, stk.. 1, a og c

Efter det materiale med tilhørende mails fra din revisor, som er fremsendt fremgår det ikke, at der fra virksomheden er udbetalt løn.

Den fremlagte "dokumentation" indeholder ikke underskrifter, bankoverførsler m.m., men alene erklæringer om, at du kontant har fået løn fra virksomheden og der er trukket 55 % i skat.

Arbejdsgiveren har ikke foretaget nogen indbetalinger af trukket skat/arbejdsmarkedsbidrag

m.m. til SKAT.

Han har heller ikke ved en kontrol af SKAT kunnet dokumentere den udbetalte løn m.m. Din revisor henviser til Juridisk vejledning afsnit G.A.3.3.7.2.2, hvoraf han mener, at det er arbejdsgiveren, som hæfte for de manglende forhold og ikke lønmodtageren.

Hertil skal SKAT oplyse, at der for det første ikke er en klar praksis på området, men at det både kan være arbejdsgiveren og lønmodtageren, som skal kunne bevise de foretagne udbetalinger m.m. Dette er som ovenfor nævnt ikke sket.

SKAT skal derfor fastholde, at der ikke er udbetalt løn fra virksomheden [virksomhed1] hvor der er trukket skat og arbejdsmarkedsbidrag.”

Klagerens opfattelse

Repræsentanten har nedlagt påstand om, at klageren har haft lønindkomst fra [virksomhed1].

Til støtte for sin påstand har repræsentanten anført følgende:

”...

Der er udbetalt kontant løn for på i alt 310.920kr.

A) Der er modtaget lønsedler fra arbejdsgiveren for heleperioden.
B) Der er modtaget ansættelseskontrakt med underskrift fraarbejdsgiveren.
C) Der er kontrolleret I skattemappen at lønnen er blevet angivet korrekt tilE-indkomst.
D) Der er lavet en aftale med arbejdsgiveren om forhøjetskatteprocent.

Baggrunden:

[person1] har haft personligt møde med SKAT i [by1] for at få afklaret reglerne og sit ansvar, som lønmodtager før han påbegyndte atarbejde.

Da [person1] begyndte at arbejde hos [virksomhed1] og fik lønnen udbetalt kontant kontaktet han endnu engang SKAT for at få afklaret om dette var OK.

[person1] har løbende kontrolleret at hans lønoplysninger var opdateret i E-indkomst. Da [person1] på det pågældene tidspunkt var nyankommet til Danmark har det ikke være muligt for ham på nogen måde at kontrollere om arbejdsgiveren har levet op til sineforpligtelser.”

Landsskatterettens afgørelse

Af statsskattelovens § 4 c fremgår, at lønindkomst er skattepligtig.

Af kildeskattelovens § 46, stk. 1 fremgår, at der i forbindelse med enhver udbetaling af A-indkomst, skal indeholdes skat. Af kildeskattelovens § 69, stk. 2 fremgår, at den som har indeholdt skat efter denne lov, hæfter over for det offentlige for betaling af indeholdte beløb.

Indeholdt A-skat og AM-bidrag bliver godskrevet på årsopgørelsen.

Arbejdsgiveren, har indberettet løn, A-skat og AM-bidrag til e-Indkomst. De indberettede beløb svarer ikke til de beløb, som fremgår at klagerens lønsedler. Det er konstateret, at A-skat og AM-bidrag ikke er indbetalt til SKAT.

SKAT har konstateret, at arbejdsgiveren, ikke kan dokumentere, at der er sket udbetaling af løn til klageren.

Klageren har oplyst, at lønnen er udbetalt kontant. Der er indsendt en erklæring fra arbejdsgiveren. Klageren kan ikke dokumentere, at han har fået udbetalt løn og, at der er indeholdt A-skat m.v., ligesom størrelsen af det eventuelt udbetalte beløb ikke kan dokumenteres.

Den kontante udbetaling af løn er ikke dokumenteret ved objektive kendsgerninger. Hverken virksomheden eller klageren kan dokumentere, at lønudbetaling har fundet sted. Indberetningen til e-Indkomst samt de indsendte lønsedler dokumenterer ikke, at der reelt er udbetalt kontant løn.

Det bemærkes, at der kun er taget stilling til det påklagede.

Landsskatteretten stadfæster derfor SKATs afgørelse.