Kendelse af 09-09-2019 - indlagt i TaxCons database den 17-10-2019

Klagepunkt

SKATs afgørelse

Klagerens opfattelse

Landsskatterettens afgørelse

Indkomståret 2012

Fradrag for købsmoms på udgift til TV-apparat

0 kr.

560,20 kr.

560,20 kr.

Fradrag for købsmoms på udgift til TV-ophæng

0 kr.

79,80 kr.

79,80kr.

Faktiske oplysninger

Klageren er uddannet still- og videofotograf og driver virksomheden [virksomhed1] med cvr-nr. [...1]. Virksomheden blev etableret den 25. januar 1993 og beskæftiger sig med still- og videofotografi på Broadcastformater. Virksomheden er momsregistreret og har i indkomstårene 2012 og 2013 haft en nettoomsætning på henholdsvis 20.049,80 kr. og 10.692 kr. Der er ingen ansatte. Det endvidere oplyst, at klageren driver virksomheden fra den private bopæl.

Under småanskaffelser har klageren fratrukket 3.315 kr., herunder bestående af bl.a. TV-apparat og TV-ophæng til i alt 3.230,53 kr. ekskl. moms. Klageren har oplyst, at TV-apparatet benyttes i forbindelse med arbejdet med billeder og er en forudsætning for at kunne udføre arbejdet som still-og videofotograf, idet det pågældende TV-apparat er velegnet til bearbejdning af billeder. Klageren har i tilknytning hertil oplyst, at han arbejder i et farvespektrum ”REC 709”, som er indbygget i det pågældende TV-apparat. Klageren har endvidere oplyst, at TV-apparatet befinder sig på klagerens kontor.

SKATs afgørelse

SKAT har ikke godkendt fradrag for købsmoms på udgifter til TV-apparat og TV-ophæng på henholdsvis 587,49 kr. og 58,62 kr. i indkomståret 2012.

SKAT har som begrundelse for afgørelsen anført følgende:

”...

Moms:

Erhvervsmæssige virksomheder kan fratrække købsmoms vedrører udgifter, der udelukkende er anvendt til erhvervsmæssige formål jf., Momslovens § 37. Købsmomsen vedrørende TV, ophæng og DVDér vedrører private udgifter, afgiften er derfor ikke fradragsberettiget.

Ikke godkendt købsmoms vedrørende TV m.v. 663 kr.

Konklusion:

Indkøb af monitor på over 26 tommer anses ikke som” sædvanligt tilbehør” til computer m.v., og er dermed ikke fradragsberettiget jf. Statsskattelovens § 6, stk. 1 litra a, samt den juridiske vejledning afsnit C.C.2.1.4.4.3.1 Ved afgørelsen er desuden set på den begrænsede omsætning i 2012. Der godkendes ikke fradrag for LED TV, ophæng og DVDér jf. Statsskattelovens § 6, stk. 1 litra a samt Momslovens § 37.

...”

Klagerens opfattelse

Klageren har fremsat påstand om, at der godkendes fradrag for købsmoms på udgifter til TV-apparat og TV-ophæng på henholdsvis 587,49 kr. og 58,62 kr. i indkomståret 2012.

Klageren har som begrundelse for påstanden anført følgende:

”...

Overordnet går min klage på at Skat ikke er opdateret på hvilken TV monitor man med rimelighed kan forvente at en virksomhed,stor som lille, har brug for i mediebranchen i dag, for at kunne udøve sit erhverv. Derfor tager Skat beslutninger på et forkert grundlag.

Den kendelse som skat kommer med omkring skærm størrelse er efter min mening helt “ ude I skoven”. Det viser bare hvor forskellige verdener vi befinder os i. Jeg vil derfor forklare min sag. Det kan godt blive lidt teknisk, men jeg håber at kunne gøre det så pædagogisk uden at jeg mister læseren og derved meningen undervejs. Mediebilledet I dag er præget af en rivende udvikling rent digitalt. Som video og stillfotograf må jeg være flexible og åben konstant for at kunne følge med. Det er en udfordring som hele tiden sætter krav til at være opdateret på viden, knowhow og udstyr.

Overalt hvor jeg kommer er 26" ude eller på vej ud når man arbejder med billeder og grafik i videobranchen. Som professionel har man brug for at se sine billeder så tæt på 1:1 som muligt for at kunne vurdere kvaliteten af billedet i sin helhed. Hvad gør en digital fotograf i dag, når billederne er taget? Hvad enten det er video eller stillbilleder så er det grundliggende en forudsætning at man kan se og bearbejde billeder, ligesom at et kamera er en forudsætning for fotografen. Ingen af delene kan undværes. Billeder har det med at vokse i pixelstørrelse år efter år. Stillbilledekameraer skyder i dag fra 20 mill- 50mill pixel, og næsten alle videokameraer, amatør eller professionelle kan optage i opløsninger der er 4 gange større end HD også kaldet Ultra HD eller 4K. Hvad skal man gøre med alle disse pixel? De skal " foldes " ud på en skærm som er stor nok til at vise dem. For det er kun der at man kan se hvordan billedets skarphed og kvalitet er uden

scalering.

Den afgørelse skat har vedr. skærm størrelse på 26" har ingen gang på jord i 2015. Måske hvis man er revisor, eller arbejder hos Skat, men ikke hvis man arbejder i mediebranchen i dag.

Som både uddannet still og videofotograf har jeg udfordringer på skærmsiden, fordi at man som stillfotograf bruger computerskærme til at vurdere opløsning og farver.

Man arbejder for det meste i et farveområde som enten er SRGB eller Adobe RGB.

SRGB bruges ofte når man aflevere til kunder som kun viser billederne på internettet. Adobe RGB afleveres til kunder som laver magasiner, aviser, tryksager.

Når man skal vurdere farver som videofotograf, arbejder man i et farverum som hedder REC 709, og derfor er det en rigtig god ide at bruge en TV skærm. Dette farveområde er der ikke ret mange computerskærme som kan arbejde i medmindre man bruger over 10.000kr. for en skærm og det har jeg ikke råd til.

Alle HD skærme som findes rundtomkring i stuerne i verden i dag arbejder i REC709,derfor skal jeg også arbejde i dette farverum, så jeg som professionel fotograf kan udføre mit arbejde, nemlig at når dagen er omme så har jeg mulighed for at gennemse dagens optagelser og sikre at de ser rigtige ud. Derfor arbejder jeg med TV skærme, som videofotograf, og derfor mener jeg at Skat bør anderkende at jeg har en TV-monitor stående på mit kontor. Da en af mine spidskompetencer er videoworkflows og colorgrading, nyder mine kunder stor glæde af min viden når jeg udfører mit arbejde som fotograf. Dette er ikke en service mine kunder faktureres for men en del af det professionelle knowhow og arbejde jeg udfører. Skat bør derfor anderkende at jeg har en TV-monitor stående på mit kontor. I øvrigt varer det ikke lang tid før jeg vil sælge min skærm, da 4k tv skærme så småt er ved at være et krav.

Skat skriver at de også kigger på hvor megen omsætning jeg har haft og at det også har en betydning for deres vurdering. Det vi taler om her er jo "peanuts" og efter min mening langt under bagatelgrænsen. Skat ville sikkert ikke stille spørgsmål hvis jeg havde købt et still kamera til 3.000kr? Jeg kan ikke undvære nogen af delene. Alternativt kan jeg begynde at leje et tv, ind hver gang jeg skal tjekke mine optagelser, hvis Skat ikke vil anderkende at min virksomhed ejer et tv. Jeg er sikker på at det vil koste mere end det gør at eje et, og at både Skat og jeg spilder tid og penge.

Store virksomheder kan have millionunderskud og investeringer som giver røde tal og det er OK, men jeg syntes Skat overreagerer fordi jeg har et minus på få tusinde kroner et par år i træk.

...”

Landsskatterettens afgørelse

Afgiftspligtige personer er juridiske eller fysiske personer, der driver selvstændig økonomisk virksomhed. Det følger af momslovens § 3, stk. 1.

Virksomheder registreret efter §§ 47, 49, 51 eller 51 a, kan ved opgørelsen af afgiftstilsvaret som indgående afgift, jf. § 56, stk. 3, fradrage afgiften efter denne lov for virksomhedens indkøb m.v. af varer og ydelser, der udelukkende anvendes til brug for virksomhedens leverancer, som ikke er fritaget for afgift efter § 13, herunder leverancer udført i udlandet, jf. dog stk. 6, momslovens § 37, stk. 1. Den fradragsberettigede afgift er afgiften af varer og ydelser, der er leveret til virksomheden, jf. momslovens § 37, stk. 2.

Klageren har oplyst, at det omhandlede TV-apparat anvendes i forbindelse med klagerens arbejde som fotograf, da klageren har brug for at kunne se sine billeder i høj opløsning og med tilstrækkelig farvegengivelse for at vurdere kvaliteten af dem, og da det pågældende TV-apparat anvender et specifikt farvespektrum, som klageren anvender i sit arbejde som still- og videofotograf.

Det er således Landsskatterettens opfattelse, at klageren har sandsynliggjort, at der foreligger en erhvervsmæssig anvendelse af det omhandlede TV-apparat, uanset dets placering i klagerens private bopæl. Der henvises til Landsskatterettens kendelse af 19. december 2017 (Journalnr. [...]), hvor Landsskatteretten fandt, at klageren i tilstrækkelig grad havde begrundet og redegjort for anskaffelsen af et kamera, som et led i varetagelsen af sin virksomhed i forbindelse med ejendomsadministration.

Klageren har erhvervet TV-apparatet med rabat for en samlet sum på (3.999 – 1.198) 2.801 kr. (inkl. moms) og TV-ophænget for 399 kr. (inkl. moms). Anskaffelsessummen med fradrag for moms udgør herefter (2.801 – 560,20) 2.240,80 kr. + (399 – 79,80) 319,20 kr. = 2.560 kr. ekskl. moms. Den samlede moms heraf udgør (560,20 – 79,80) 640 kr.

Landsskatteretten ændrer herved SKATs afgørelse og godkender fradrag for købsmoms med i alt 640 kr.