Kendelse af 10-06-2015 - indlagt i TaxCons database den 25-07-2015

Sagen vedrører afgiftsperioden 1. januar 2010 til 31. december 2010.

Klagen vedrører følgende punkter:

Klagepunkt

SKATs afgørelse

Klagerens opfattelse

Landsskatterettens afgørelse

Blade/media - nedsættelse af fradrag for købsmoms

36 kr.

0 kr.

36 kr.

Kontorartikler - nedsættelse af fradrag for købsmoms

309 kr.

0 kr.

309 kr.

Nyanskaffelser - nedsættelse af fradrag for købsmoms

371 kr.

0 kr.

371 kr.

Internet media - nedsættelse af fradrag for købsmoms

1.270 kr.

635 kr.

1.270 kr.

Faktiske oplysninger

Generelle oplysninger

Der er lavet et samlet regnskab for [virksomhed1]/[virksomhed2] v/[person1]. [virksomhed1] drives fortrinsvis af klagerens hustru [person2]. Virksomheden køber og sælger brugte kunstvarer. [virksomhed2] er en virksomhed, der laver musik og beskæftiger sig med webudvikling og vedligeholdelse af diverse internetsider.

Blade/media, kontorartikler og nyanskaffelser

Faktiske oplysninger

Der er foretaget fradrag for udgifter til blade/media m.v. med 347 kr. Der er indkøbt fire blade, Antik og Auktion. Skattemæssigt fradrag herfor er godkendt af SKAT. Derudover er der afholdt udgifter til DVD’en Sex and the city. Der er afløftet moms heraf med 36 kr. Skattemæssigt fradrag for udgifter til kontorartikler er godkendt med 680 kr. ud af et samlet selvangivet fradrag på 1.908 kr. Vedrørende nyanskaffelser er 1.485 kr. af et samlet selvangivet skattemæssigt fradrag på 6.892 kr. ikke godkendt af SKAT.

SKATs afgørelse

I konsekvens heraf er momsen ændret med 36 kr. vedrørende DVD, 309 kr. vedrørende kontorartikler og 371 kr. vedrørende nyanskaffelser.

Klagerens opfattelse

Klageren har fremsat påstand om godkendelse af fradrag for moms vedrørende media, blade, kontorartikler og nyanskaffelser.

Landsskatterettens afgørelse

I medfør af momslovens § 37, stk. 1, jf. § 56, stk. 3, kan registrerede virksomheder ved opgørelsen af afgiftstilsvaret som indgående afgift fradrage udgiften efter momsloven for virksomhedens indkøb m.v. af varer og ydelser, der udelukkende anvendes til brug for virksomhedens leverancer, som ikke er fritaget for afgift efter momslovens § 13.

Registrerede virksomheder skal til dokumentation af den indgående afgift kunne fremlægge fakturaer, jf. momsbekendtgørelse nr. 663 af 16. juni 2006 om merværdiafgiftsloven § 58. Fakturaerne skal ifølge bekendtgørelsens § 40 indeholde følgende oplysninger:

1) Udstedelsesdato (fakturadato).

2) Fortløbende nummer, der bygger på én eller flere serier, og som identificerer fakturaen.

3) Den registrerede virksomheds (sælgerens) registreringsnummer.

4) Den registrerede virksomheds og køberens navn og adresse.

5) Mængden og arten af de leverede varer eller omfanget og arten af de leverede ydelser.

6) Den dato, hvor levering af varerne eller ydelserne foretages eller afsluttes, eller hvor et afdragsbeløb betales, forudsat en sådan dato er fastsat og forskellig fra fakturaens udstedelsesdato.

7) Afgiftsgrundlaget, pris pr. enhed uden afgift, eventuelle prisnedslag, bonus og rabatter, hvis disse ikke er indregnet i prisen pr. enhed.

8) Gældende afgiftssats.

9) Det afgiftsbeløb, der skal betales.

Landsskatteretten har dags dato i sag nr. 12-0273104 stadfæstet SKATs afgørelse, hvor skattemæssigt fradrag for udgifter til blade, media, kontorartikler og nyanskaffelser ikke blev godkendt. I konsekvens heraf godkendes fradrag for købsmoms ikke.

Afgørelsen stadfæstes derfor på disse punkter.

Internet media

Faktiske oplysninger

Der er afløftet moms med 2.540 kr. vedrørende den samlede udgift til internet.

SKATs afgørelse

SKAT har alene godkendt fradrag for 50 % af afgiften, svarende til den erhvervsmæssige andel af anvendelsen. Der er henvist til momslovens § 38, stk. 2.

Klagerens opfattelse

Klageren har fremsat påstand om, at den private andel skal ansættes til 25 %. Der er begrænset privat anvendelse, idet klagerens ægtefælle har arbejdsplads hjemme.

Landsskatterettens afgørelse

Efter momslovens § 38, stk. 2 kan der for varer og ydelser, som af en virksomhed registreret efter §§ 47, 49 eller 51 a og som både benyttes til fradragsberettigede formål efter lovens § 37 og til virksomheden uvedkommende formål, udelukkende foretages fradrag for den del af afgiften, der skønsmæssigt svarer til de pågældende varers og ydelsers fradragsberettigede brug i den registreringspligtige virksomhed.

Der er enighed om, at internet både anvendes privat og erhvervsmæssigt. Det er derfor med rette, at SKAT har foretaget en skønsmæssig fordeling heraf. Landsskatteretten finder ikke grundlag for ændring af det udøvede skøn, og der kan som følge heraf ikke godkendes yderligere fradrag for købsmoms.

Afgørelsen stadfæstes på dette punkt.